Diepvriesbeleid

Ons bezorggebied

In Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel  bezorgen wij zelf diepvriesproducten. Ons bezorggebied is  tot 67 km van Noordwolde FRL

Binnen 40 km van Noordwolde FRL en 20 km rond Drachten wordt het boven de 59 euro:  GRATIS bezorgd.

Vanaf 40 km tot 67 km van Noordwolde FRL is het 15 euro bezorgkosten bij een minimum afname van 20 kilo vers voer.Bezorging door Bio4Pets zelf: Wij proberen zoveel mogelijk bestellingen te clusteren bij onze eigen bezorgingen. Hiervoor wordt een afspraak met u gemaakt na de bestelling voor levering. Een exacte tijd afspreken is helaas niet mogelijk.

Verzending van Diepvriesproducten

Het is ook mogelijk om bij Bio4Pets diepvriesproducten te laten verzenden buiten ons eigen Bezorggebied. Wij adviseren om minimaal 10 kilo te bestellen. Met meer massa blijven de producten goed koud. Wij verpakken de producten in isolerende zakken en doen er alles aan uw producten zo goed mogelijk over te laten komen. Wij leveren uitsluitend aan adressen binnen Nederland. De Waddeneilanden zijn hiervan uitgesloten.

Speciaal tarief Diepvriesverzending

U betaalt een speciaal tarief voor Diepvriesverzending. Voor het verzenden van diepvriesproducten gebruiken wij speciaal verpakkingsmateriaal namelijk. Een deel van de kosten betaalt u en een deel van de kosten betalen wij. Wij pakken uw diepvriesproducten met zorg in. Denk aan speciale kosten voor speciaal verpakkingsmateriaal, zoals een  ISOzak, om de producten geïsoleerd te verzenden, zodat dit goed koud blijft. Bij diepvriesproducten verzenden kunt u kiezen voor:

 1. DIEPVRIESZENDING VANAF 10 kg tot 20 kg (VERZENDING met ISOZAK): 12. 95
 2. DIEPVRIESZENDING VANAF 20 tot 40 kilo (VERZENDING MET ISOZAK): 19.95

Wilt u meer dan 40 kilo verzonden hebben, dan betaalt u een meerprijs.  Doet u uw bestelling dan via de webshop en wij sturen u  vervolgens een betaalverzoek voor de betaling van de meerprijs.

Wat u moet weten

Het versturen van diepvriesproducten geschiedt geheel op uw eigen risico. Bio4Pets kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet tijdig afleveren van pakketten en de daaruit voortgekomen schade.

 

Verzending

Houdt er rekening mee, bij verzending,  dat wij minimaal 1 tot 3 werkdagen nodig hebben om uw pakket te verpakken en aan te melden bij de verzendservice. Mits alles op voorraad is. Het kan ook voorkomen dat Bio4Pets het pakket niet verstuurd bij weersomstandigheden. Wij verzenden bijvoorbeeld niet boven de 25 graden Celsius. Mocht dit het geval zijn dan stellen wij u hiervan op de hoogte. Houdt hier zelf ook rekening mee met bestellen. Tevens versturen wij pas wanneer de hele bestelling compleet is. Nalevering is niet mogelijk, tenzij anders overeengekomen.

Uw pakket wordt bij verzending door Bio4Pets aan het eind van de middag afgegeven bij het verzendbedrijf. U krijgt van het verzendbedrijf een Verzendcode waarmee het pakket te volgen is. Onze postzendingen worden doorgaans op de eerste werkdag na de dag van verzending bezorgd. Bij een klein percentage zendingen (ongeveer 2%) leert onze ervaring dat de bezorging kan zijn vertraagd ten opzichte van bovenstaande levertermijn. Helaas hebben wij hier geen grip op. Een exacte tijd afspreken is helaas niet mogelijk

Het verzenden van diepvriesproducten gebeurt op woensdag of donderdag.

Belangrijk: zorg ervoor dat de geadresseerde de gehele dag thuis is om het pakket in ontvangst te nemen. Wanneer er niemand thuis is zal de koerier het pakket de volgende dag weer aanbieden. Helaas is dit niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de diepvriesproducten.

Overige bepalingen

Lees hier de complete algemene voorwaarden. Met het versturen van uw order verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden en dus ook met ons diepvriesbeleid.

Hoe werkt het?

 • Doe uw bestelling via de webwinkel.
 • Tijdens het bestelproces krijgt u de vraag op welke manier u uw pakket wilt versturen. Selecteer de optie “Diepvriespakket” en het aantal kilo’s van uw bestelling. U kunt bij verzending kiezen uit diepvriespakket (met een speciale isolatiezak).
 • Geef in het veld “notities” aan op welke dag(en) u thuis bent (donderdag of vrijdag) om het pakket in ontvangst te nemen. U krijgt een orderbevestiging per e-mail.
 • Controleer nogmaals of het juiste verzendadres op de factuur staat!
 • Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling in behandeling genomen en verstuurd per post.
 • Na ontvangst van het pakket is het strikt noodzakelijk dat u de producten direct in de vriezer plaatst!

Nederland: Verzendmogelijkheden en kosten

 • Diepvriespakket tot 20 kg.
  Kosten: € 12,95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)
 • Diepvriespakket van 20 kg. tot 40 kg.
  Kosten : € 19,95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)

Hergebruik diepvrieszakken

Als u ons én het milieu wilt helpen, dan kunt u gratis isolatiezakken terug sturen. Alleen zakken die heel, droog, schoon en tape vrij zijn mogen retour. Stuur de isolatiezakken per minimaal 5 zakken terug.  Het kost u wel iets moeite maar helpt wel het milieu en ons ermee. Vervolgens krijgt u van ons 5 euro korting op uw volgende bestelling.

Hoe het werkt:

 • Stop de zakken, minimaal 5, schoon, droog en heel in een doos waarmee u een bestelling hebt ontvangen.
 • Meld het pakket aan bij DHL parcel: my.dhlparcel.nl of PostNL:  www.postnl.nl
 • Plak het verzend-etiket op de doos. Deze vraagt u aan bij DHL of PostNL
 • Lever de doos met de zakken in bij een verzendpunt van DHL of PostNL.
 • Zodra wij de zending binnen hebben, krijgt u van ons een kortingscode voor 5 euro korting op uw volgende bestelling.