Bio4Pets Uncategorized Hoe gevaarlijk zijn bacteriën bij rauw voer?

Hoe gevaarlijk zijn bacteriën bij rauw voer?

Hoe gevaarlijk zijn bacteriën bij rauw voer?
Voor honden en katten zijn deze bacteriën over het algemeen geen probleem, ze worden er maar in een zeldzaam geval ziek van. Maar voor mensen zijn pathogene bacteriën sneller een probleem. Door rauwe vleesvoeding te voeren aan je huisdier, loop je de kans deze bacteriën binnen te krijgen, bijvoorbeeld door kruisbesmetting in de keuken, via de voerbak of via de ontlasting van je hond of kat. Alhoewel honden en katten er niet ziek van worden, krijgen ze wel de bacteriën binnen, en scheiden ze deze uit via de ontlasting.

Hoe groot is de kans dat je er ziek van wordt?

Of je als mens ziek wordt van besmet vlees voeren hangt voornamelijk af van drie factoren

  1. Of je de pathogene bacteriën binnenkrijgt of niet
  2. Hoeveel je van de pathogene bacterie binnenkrijgt
  3. Hoe goed je weerstand is

Het risico dat je de bacteriën binnenkrijgt kun je verkleinen door hygiënisch om te gaan met het rauwe vlees, zoals alles wat in contact is geweest met het vlees goed afwassen en goed droog maken.

De hoeveelheid bacteriën in het vlees je kun je zo laag mogelijk houden door het vlees zo kort mogelijk ontdooid te hebben. Hier ligt ook een taak bij de fabrikant, vervoerder en verkoper.

Het risico dat je de bacteriën binnenkrijgt kun je verkleinen door hygiënisch om te gaan met het rauwe vlees, zoals alles wat in contact is geweest met het vlees goed afwassen en goed droog maken.

De hoeveelheid bacteriën in het vlees je kun je zo laag mogelijk houden door het vlees zo kort mogelijk ontdooid te hebben. Hier ligt ook een taak bij de fabrikant, vervoerder en verkoper. bron: voerwijzer

Blikvoer(natvoer) vs Rauw voer

Het verschil tussen blikvoer of natvoer is dat natvoer/blikvoer verhit is, waardoor het houdbaar is en alle baceriën worden vernietigd. Dit heeft voor en nadelen. Voordeel is dat er geen bacteriën meer inzitten, waardoor kruisbesmetting niet kan plaatsvinden. Nadeel is dat deze bacteriën ook juist zorgen bij katten/honden voor een betere weerstand.

Waar je voor kiest is afhankelijk wat je prettiger vindt.

Het allerbelangrijkste voor de keuze van een goed natvoer voor katten is dat het een hoog vleesaandeel bevat en taurine bevat. Waar wij op letten bij het natvoer wat wij verkopen is dus vooral de kwaliteit zoals biologisch, gezonde slachtdieren, en puur vlees, maar ook dat zo minimaal mogelijk hulpstoffen bevat, waardoor het een hoog vleesaandeel heeft en kwaltitatief hoogstaand is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.