Bio4Pets Uncategorized Onderzoek toont aan dat desinfecterende reinigingsmiddelen het microbioom van de darmen kunnen veranderen

Onderzoek toont aan dat desinfecterende reinigingsmiddelen het microbioom van de darmen kunnen veranderen

De juiste balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen beïnvloedt ons vermogen om voedingsstoffen uit ons voedsel te halen, ondersteunt de werking van ons immuunsysteem en beïnvloedt de geestelijke gezondheid. Toch lijkt het erop dat het microbioom van kinderen mogelijk wordt aangetast door gewone huishoudelijke producten, zoals desinfecterende reinigingsmiddelen.

De studie van het microbioom voor kinderen

Een nieuwe Canadese studie analyseerde het microbioom van 757 baby’s. Met behulp van het Canadese geboortecohort Healthy Infant Longitudinal Development bestudeerden de wetenschappers de microben in de ontlasting van deze kinderen.

De onderzoekers beoordeelden baby’s aanvankelijk op de leeftijd van 3-4 maanden. Vervolgens controleerden ze het gewicht van uw proefpersonen op de leeftijd van 1 en 3 jaar. Bovendien gebruikten de onderzoekers de groeigrafieken van de Wereldgezondheidsorganisatie om de body mass index van de deelnemers te vergelijken met leeftijdsgenoten.

Bovendien beoordeelden de wetenschappers hoe vaak gewone huishoudelijke producten in het huis van deze kinderen werden gebruikt. De studie omvatte producten zoals wasmiddelen, desinfecterende reinigingsmiddelen en milieuvriendelijke producten.

Desinfecterende reinigingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik hebben invloed op de woonomgeving

De bevindingen van de studie bevestigden dat het gebruik van huishoudelijke ontsmettingsmiddelen veel meer aantast dan ziektekiemen die op huishoudelijke oppervlakken leven. Onderzoekers ontdekten dat baby’s van 3-4 maanden oud die in huizen woonden waar vaak ontsmettingsmiddelen werden gebruikt, de grootste associaties hadden met een veranderde darmflora. Dezelfde trend deed zich voor bij woningen die vaker werden gereinigd met ontsmettingsmiddelen.

In het bijzonder hadden zuigelingen uit deze huishoudens lagere niveaus van Haemophilus- en Colstridium-bacteriën, terwijl de niveaus van Lachnospiraceae hoger waren.

Anita Kozyrskyj, hoogleraar kindergeneeskunde aan de Universiteit van Alberta, onderzoekt hoe veranderingen in het darmmicrobioom de gezondheid op de lange termijn beïnvloeden. Als hoofdonderzoeker van dit project deelt ze:

We ontdekten dat baby’s die in huishoudens woonden met ontsmettingsmiddelen die minstens wekelijks werden gebruikt, twee keer zoveel kans hadden op hogere niveaus van de darmmicroben Lachnospiraceae op de leeftijd van 3-4 maanden; toen ze 3 jaar oud waren, was hun body mass index hoger dan kinderen die als baby niet werden blootgesteld aan intensief thuisgebruik van desinfecterende middelen

Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Interessant genoeg meldde de Canadese studie niet dezelfde associatie van darmbiomen met wasmiddelen en milieuvriendelijke producten. De onderzoekers meldden dat baby’s in huizen die milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikten, minder kans hadden op overgewicht op de leeftijd van 1 en 3 jaar, vergeleken met de groep met desinfecterende middelen.

De baby’s die opgroeiden in huishoudens met veel gebruik van eco-reinigers hadden veel lagere niveaus van de darmmicroben Enterobacteriaceae. We vonden echter geen bewijs dat deze veranderingen in het darmmicrobioom het verminderde risico op obesitas veroorzaakten.

Het is natuurlijk mogelijk dat huizen die milieuvriendelijke producten gebruiken in het algemeen meer bewust zijn van gezond leven. Men moet bedenken dat de algemene gezondheid van de ouders en de voedselkeuze van het gezin mogelijk ook hebben bijgedragen aan het gezondere gewicht van sommige proefpersonen.

Gevolgtrekking

Het is duidelijk dat de studie een heel belangrijk punt naar voren brengt: alle chemicaliën die u in uw huis gebruikt, kunnen in uw darmen terechtkomen. Het gebruik van antibacteriële schoonmaakproducten en persoonlijke verzorgingsproducten zoals antibacteriële zeep kan helpen om uw huis ziektekiemvrij te houden … maar bent u bereid de gezondheid van uw gezin op de lange termijn in gevaar te brengen?

Epidemiologen Dr. Noel Mueller en Moira Differding van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health delen hun bevindingen van een andere studie:

Er is biologische aannemelijkheid voor de bevinding dat blootstelling aan ontsmettingsmiddelen op jonge leeftijd het risico op obesitas bij kinderen kan verhogen door de veranderingen in bacteriën binnen de familie Lachnospiraceae.

Laten we realistisch zijn. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer onderzoeken nodig voordat het woord zich verspreidt over de gevaren van overmatig gebruik van desinfecterende reinigingsmiddelen. Als zodanig is het aan jou om een ​​weloverwogen beslissing te nemen die het beste is voor je gezin en je gezondheid.

Er zijn veel volkomen veilige en effectieve manieren om uw huis op natuurlijke wijze schoon te maken. Klik hier voor enkele eenvoudige ideeën om uw eigen doe-het-zelf-huishoudelijke schoonmaakmiddelen te maken . Er zijn ook tal van  milieuvriendelijke merken  die een verscheidenheid aan veilige huisreinigingsproducten aanbieden.

Over de auteur

Anna Hunt  is schrijfster, yoga-instructeur, moeder van drie kinderen en liefhebber van gezonde voeding. Ze is de oprichter van  Awareness Junkie , een online community die de weg vrijmaakt voor een betere gezondheid en persoonlijke transformatie. Ze is ook co-editor bij Waking Times, waar ze schrijft over optimale gezondheid en welzijn. Anna bracht 6 jaar door in Costa Rica als lerares Hatha en therapeutische yoga. Ze geeft nu les in Asheville Yoga Center en streeft naar haar certificering voor yogatherapie. In haar vrije tijd vind je haar op de mat of in de keuken om nieuwe kindvriendelijke superfoodrecepten te maken.

Dit artikel ( Study Finds Desinfectant Cleaners May Finds Children’s Gut Microbiome )  is oorspronkelijk gemaakt en gepubliceerd door  Waking Times  en is hier gepubliceerd onder een  Creative Commons-  licentie met toeschrijving aan  Anna Hunt  en  WakingTimes.com . Het mag vrijelijk opnieuw worden geplaatst met de juiste toeschrijving, de biografie van de auteur en deze copyrightverklaring.

Bron: http://www.cmaj.ca

BRON:  https://www.wakingtimes.com/2018/10/05/study-finds-disinfectant-cleaners-may-alter-childrens-gut-microbiome/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.